PNL Bucureşti va sesiza Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană cu privire la înfiinţarea celor 22 de companii municipale

PNL București va sesiza Consiliul Concurenței și DG Competition din cadrul Comisiei Europene cu privire la înființarea celor 22 de companii municipale și dotarea lor cu capital public, care pot aduce "atingere" competiției și pieței de servicii, a anunțat consilierul general PNL Cătălin Deaconescu, miercuri, în cadrul unei dezbateri pe această temă.

11 oct. 2017, 16:48
PNL Bucureşti va sesiza Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană cu privire la înfiinţarea celor 22 de companii municipale

În context, senatorul PNL Florin Cîțu a precizat că intenționează să solicite audierea, în această speță, a președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„La Consiliul Concurenței este o speranță că putem să mai oprim ceea ce se întâmplă aici. Să-l chemăm pe Bogdan Chirițoiu la comisie, în Senat, să ne explice puțin care este opinia lui despre ceea ce se întâmplă la București. Vom vedea care este opinia clară a lui și după aceea urmează să facem o sesizare către Consiliul Concurenței oficială”, a afirmat Cîțu.

El a adăugat că ar trebui ca aceste companii să fie analizate și în legătură cu numirile recente la conducerea Curții de Conturi.

„Fac aceste companii, iar cei care vor verifica dacă aceste companii cheltuie banii corect vor fi cei de la Curtea de Conturi, care tocmai au fost numiți astăzi de PSD. Sunt oamenii care vor verifica cum sunt cheltuiți banii de aceste companii”, a spus Cîțu, potrivit Agerpres.

La rândul său, Cătălin Deaconescu a menționat că PNL București a trimis o scrisoare către toate aceste companii, în care le-a cerut, printre altele, să răspundă câți bani au cheltuit până acum, câți oameni au angajat, prin ce procedură i-au angajat, dacă au procedură internă de achiziții publice, dacă au o strategie, câți oameni intenționează să angajeze și pe ce poziții și cât au cheltuit din bugetul alocat până la data de 1 octombrie.

Potrivit lui Deaconescu, „80% din cheltuielile companiilor nou-înființate se vor duce pe salarii, sunt cheltuieli absolut ciudate, precum cele cu muzeul fotbalului românesc — 100.000 de euro. De asemenea, peste un milion de euro doar pentru plata consiliilor de administrație la 20 dintre cele 22 de companii sau un site care va promova turismul în București, care costă 317.000 de lei și un ecran video-led de 1.350.000 de lei”.