PNL caută o persoană apolitică pentru postul de judecător al CCR VIDEO

Alina Gorghiu, co-preşedinte al PNL, a declarat, luni, că liberalii sunt în căutarea unei persoane pentru postul de judecător al CCR care sa nu fie membru de partid şi să aibă "un parcurs profesional de necontestat". 

09 feb. 2015, 10:42
PNL caută o persoană apolitică pentru postul de judecător al CCR VIDEO

Alina Gorghiu a anunţat că, în urma discuţiilor din PNL, s-a ajuns la concluzia identificării unei persoane apolitice pentru funcţia de judecător CCR.

„Am decis sa identificam persoana potrivita care sa indeplineasca aceste criterii – sa nu fie membru de partid, sa fie un reprezentant al elitelor din societate, să fie un om cu un parcurs profesional de necontestat.  În cel mai scurt timp sper ca vom identifica această persoana si o vom supune atentiei grupurilor parlamentare si Senatului atunci când procedura va solita acest lucru„, a declarat Gorghiu.

Întrebată dacă PNL are variante pentru CCR, Gorghiu a precizat că nu s-a discutat despre persoane.

„S-a discutat despre conditiile expuse mai devreme. (…) Credem ca fara a face apel la societatea civila si elite, nu vom reusi sa reformam nimic. Numele probabil o sa le identificam in zilele care urmeaza„, a conchis Gorghiu.

PSD nu va propune un parlamentar pentru funcţia de judecător CCR. Ce nume se vehiculează VIDEO

Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, miercuri, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.