PNL cere audierea lui Liviu Dragnea în scandalul „găurii” din BUGET

Senatorul PNL Florin Cîţu a solicitat, duminică, audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, de către Comisia de anchetă a rectificărilor din 2016, el arătând că Dragnea însuşi a cerut guvernului şi premierului Cioloş în mod imperativ rectificare bugetară pentru ministerele Dezvoltării şi Agriculturii.

15 ian. 2017, 16:42
PNL cere audierea lui Liviu Dragnea în scandalul „găurii” din BUGET

Florin Cîţu îşi fundamentează acuzaţiile la adresa lui Dragnea prin mai multe citate din declaraţiile publice ale acestuia, precum şi printr-un citat dintr-o declaraţie de pe contul de Facebook al liderului PSD, care în 23 noiembrie 2016, ziua în care a fost prezentată OUG nr.86/23.11.2016, posta următorul mesaj: „Solicit Guvernului să aloce la rectificarea bugetară banii necesari pentru a plăti în avans subvenţiile către fermieri. Este o măsură bună pe care PSD a prevăzut-o în programul de guvernare. Guvernul ZERO are 29 de miliarde necheltuiţi şi aceşti bani ar trebui să meargă către români. Ar fi şi o reparaţie pentru dispreţul cu care tehnocraţii i-au tratat pe fermieri în 2015, întârziind cu 8 luni plata subvenţiilor”.

Pe lângă Dragnea, senatorul PNL mai propune audierea lui Vasile Dîncu, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a lui Viorel Ştefan, actual ministru de Finanţe şi preşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, precum şi a lui Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în ministerul Agriculturii şi membru PSD.