PNL cere ca Sevil Shhaideh să nu mai intre în viitorul guvern. Turcan: A direcţionat sume mari din PNDL către fiefuri PSD

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, o acuză pe Sevil Shhaideh că, imediat după demisia din Guvern, a alocat fonduri considerabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală către fiefuri ale PSD, motiv pentru care liberalii solicită ca Shhaideh să nu se mai regăsească în componenţa viitorului cabinet.

RomaniaTV.net
26 iun. 2017, 13:52
PNL cere ca Sevil Shhaideh să nu mai intre în viitorul guvern. Turcan: A direcţionat sume mari din PNDL către fiefuri PSD

Liberalii sunt nemulţumiţi că PSD a respins solicitarea PNL adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de a o chema pe Sevil Shhaideh la ”Ora Guvernului” pentru a da explicaţii asupra modului în care s-au alocat fondurile prin PNDL.

”Timp de mai multe luni Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost nefuncţional, iar în perioada crizei politice ministrul Dezvoltării a mituit baronii PSD, exclusiv pe criterii politice şi de clan, cu bani din bugetul public. La numai câteva ore de la momentul în care şi-a prezentat demisia din Guvern, ministrul Dezvoltării a direcţionat din pix cele mai mari sume prin PNDL către fiefuri pesediste – primării de sector, Teleorman, Argeş, Olt, Ialomiţa, Brăila – tocmai pentru a fideliza liderii PSD şi a-i menţine captivi în tabăra şefului PSD, domnul Liviu Dragnea”, susţine Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Ea consideră că alocarea fondurilor este ”o tranzacţionare politică” a voturilor pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu.

”Aceasta a fost principala miză a luptei pentru putere din interiorul PSD – controlul politic asupra alocării resurselor de la buget. PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească ministrul Sevil Shhaideh”, a afirmat Raluca Turcan.

Liderul de grup al deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a depus, joi, o cerere la Biroul Permanent al Camerei o solicitare pentru ca ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să dea explicaţii privind utilizarea fondurilor alocate pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat pe 16 iunie a început etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală prin care vor primi finanţare 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 alte obiective.

”Astăzi, 16 iunie a.c., începe oficial Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a doua, fiind încheiată analiza de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finanţare pentru fiecare judeţ sunt în curs de semnare. A doua etapă a PNDL finanţează 9.500 de obiective de investiţii, din care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiţii sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament”, informează Ministerul Dezvoltării Regionale.

Victor Ponta a susţinut, pe 18 iunie, că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, voia să dea primarilor şi parlamentarilor bani prin PNDL, în schimbul votului la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

„Toţi banii de investiţii ai României şi fondurile europene au fost alocaţi doamnei ministru Sevil Shhaideh, care până pe 16 iunie nu a semnat niciun contract, nu a făcut nicio investiţie, după care vineri, pe 16 iunie, după ce şi-a dat demisia, a anunţat că se pregăteşte să dea bani la oameni, la parlamentari, la primari, ceea ce e anormal. PNDL e foarte bun, dar nu foloseşti banii de la programul respectiv pentru voturi la moţiune împotriva propriului Guvern”, a completat Victor Ponta.