PNL cere conducerii Parlamentului să pună MOŢIUNEA DE CENZURĂ pe ordinea de zi

PNL cere Birourilor permanente reunite ale Parlamentului să pună pe ordinea de zi de luni sau cel târziu de marţi dimineaţă moţiunea de cenzură semnată de parlamentari PNL, PDL, PP-DD şi independenţi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 09:26
PNL cere conducerii Parlamentului să pună MOŢIUNEA DE CENZURĂ pe ordinea de zi

‘Parlamentul nu este în vacanţă, nu există niciun text legal care să spună că pe perioada campaniilor electorale România se blochează, Parlamentul nu mai lucrează, parlamentarii fac campanie, Guvernul se blochează şi el, toţi membrii săi sunt în campanie fie în teritoriu, fie la televizor. De aceea, parlamentarii PNL sunt convocaţi astăzi, de altfel la ora 15,00 avem şi o şedinţă a grupurilor reunite. Suntem pregătiţi să citim astăzi în plenul reunit moţiunea de cenzură sau mâine dimineaţă şi să o dezbatem în această săptămână, până vineri cel târziu’, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL la o conferinţă de presă, informează Agerpres.

Cristina Pocora a adăugat că preşedinţii celor două camere ale Parlamentului încalcă regulamentul în acest caz, dar PNL aşteaptă ca aceştia să respecte, în momentul de faţă, Constituţia şi legile în aşa fel încât să programeze moţiunea de cenzură.

Citeşte şi Blaga: Convingerea mea este că vor amâna moţiunea de cenzură după 25 mai

Întotdeauna, faţă de data înregistrării, data citirii moţiunii este undeva de la o zi până la trei, cinci – în situaţia în care a fost weekend-ul – şi dezbaterea este cam într-o săptămână. Practic, nu au mai existat situaţii în care Constituţia şi regulamentul şedinţelor comune să fie încălcate. Asta demonstrează că PSD-ului îi e teamă să vină în faţa Parlamentului şi să discute cinstit despre guvernare, despre problemele cetăţenilor’, a mai spus aceasta.

Liberalii au depus pe 13 mai moţiunea de cenzură ‘Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii’.

Potrivit textului moţiunii, actualul Executiv condus de Victor Ponta duce România în orizontul ‘întunecat şi corupt’ din perioada 2001-2004, dar şi în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga ţară.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a precizat că textul a fost semnat de 225 parlamentari.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide marţea trecută programul dezbaterii moţiunii de cenzură din lipsă de cvorum.