PNL cere CSM să verifice decizia PICCJ favorabilă lui Ponta, în cazul organizării alegerilor la CJ Cluj

Deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de către Parchetul General, în contextul în care trei instanţe judecătoreşti au stabilit că prim-ministrul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia CJ Cluj.

12 aug. 2015, 12:57
PNL cere CSM să verifice decizia PICCJ favorabilă lui Ponta, în cazul organizării alegerilor la CJ Cluj

„Solicit CSM să verifice cum este posibil ca, deşi trei instanţe judecătoreşti au stabilit că Guvernul se face vinovat de încălcarea legii, doi procurori (procurorul de caz şi procurorul şef de secţie de la Parchetul General) să dea şi apoi să confirme o scoatere de sub urmărirea penală a şefului Guvernului, primul vinovat de încălcarea fragrantă a legii”, a declarat deputatul PNL Radu Zlati, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Dosarul lui Ponta privind organizarea alegerilor de la CJ Cluj, închis de Parchetul General

Radu Zlati a mai afirmat că decizia Parchetului ICCJ de neîncepere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta „poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor”.

„Consider că acest NUP pus pe dosarul lui VV Ponta poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor care vor continua să administreze actul de justiţie în cazul premierului Ponta şi al procesului în care acesta este pârât, proces aflat pe rol la ÎCCJ”, a adăugat deputatul PNL.

Deputatul liberal a cerut CSM „să îşi facă curat în propria casa”, afrimând că cercetarea de către Inspecţia Judiciară a actelor celor doi procurori care au dat NUP în dosarul Ponta ar putea fi un prilej de a arăta că CSM îşi îndeplineşte atribuţiile care îi revin.

Radu Zlati a mai precizat că susţine solicitarea copreşedintelui executiv PNL Cluj, Mihai Seplecan, şi îi cere procurorului general Tiberiu Niţu „să îşi prezinte demisia în urma actelor subordonaţilor săi”.