PNL cere Guvernului să amâne prin OUG intrarea în vigoare a legilor justiţiei până la concluziile Comisiei de la Veneţia

PNL solicită Guvernului emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să amâne intrarea în vigoare a legilor justiţiei până la prezentarea concluziilor Comisiei de la Veneţia.

RomaniaTV.net
02 oct. 2018, 12:40
PNL cere Guvernului să amâne prin OUG intrarea în vigoare a legilor justiţiei până la concluziile Comisiei de la Veneţia

„Somăm Guvernul să emită un act normativ sub forma unei Ordonanţe de Urgenţă sau adoptarea altei metode pentru amânarea intrării în vigoare până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia, astfel încât să putem să transpunem în legislaţia din România punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia. Suntem într-o situaţie în care fiecare român riscă să sufere din cauza unei atitudini anti-europene a unor lideri politici care nu mai ţin cont de nimic, care nu mai respectă nicio regulă, riscând să arunce România la periferia Europei”, a declarat marţi preşedintele PNL Ludovic Orban.

El spune că liderii coaliţiei de guvernare sfidează instituţiile europene prin acţiunilor lor şi prin măsurile adoptate.

„Să înţeleagă (coaliţia de guvernare, n.r.) că România este stat membru al UE şi în această calitate Guvernul şi Parlamentul trebuie să acţioneze în baza prevederilor tratatelor UE, a normelor şi principiilor care stau la baza funcţionării UE. Somăm Guvernul să amâne intrarea în vigoare a legilor justiţiei până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia în plenul său privitor la toate proiectele de acte normative pentru care a fost sesizată să-şi exprime punctul de vedere”, a spus Orban.