PNL: Demisia premierului Gaburici,un gest de normalitate. Partidele pro-europene moldovene au nevoie de dialog

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține că demisia premierului moldovean, Chiril Gaburici, reprezintă un gest de normalitate și subliniază că în acest context este nevoie ca partidele pro-europene să reînceapă dialogul privind parcursul european al Republicii Moldova.

12 iun. 2015, 16:47
PNL: Demisia premierului Gaburici,un gest de normalitate. Partidele pro-europene moldovene au nevoie de dialog

„Demisia premierului Chiril Gaburici este un gest de normalitate, care nu trebuie să vulnerabilizeze țara vecină. Nu comentez motivele care au dus la această situație, însă acum este un moment în care partidele politice pro-europene, fie aflate la Putere sau în Opoziție, să reînceapă dialogul pentru a asigura Republicii Moldova un parcurs european de succes„, spune Stroe, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Premierul moldovean Chiril Gaburici şi-a dat DEMISIA

El arată că „aspirațiile către Uniunea Europeană ale oamenilor aflați în stradă în ultima vreme trebuie respectate, ei își cunosc drepturile, iar formațiunile reformatoare trebuie să țină pasul cu dorințele cetățenilor moldoveni”.

„Angajamentele luate de Republica Moldova în relația cu Uniunea Europeană reprezintă și ele argumente serioase pentru aceste partide în vederea împlinirii aspirațiilor cetățenilor.

Este nevoie ca tinerii moldoveni să se implice în viața politică a statului vecin. Protestele lor exprimă dorința de participare și reformă în viața social-politică a Republicii Moldova, iar actorii politici trebuie să arate deschidere. Partidele și liderii trebuie să-și însușească agenda moldovenilor și să conștientizeze faptul că viitorul tinerilor din Republica Moldova este legat de Uniunea Europeană”, conchide liberalul.

Citeşte şi: Premierul moldovean Chiril Gaburici, audiat de procurori în dosarul legat de diplomele sale de studii

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, și-a anunțat vineri demisia, cu numai două zile înainte de alegerile locale de duminică, după ce a fost audiat joi de către procurori în dosarul privind diplomele sale de studii, scrie Agerpres.