PNL, după decizia CCR: Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. 6,5 milioane de voturi nu pot fi ignorate

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan cataloghează drept „ciudată” decizia CCR prin care a respins inițiativele legislative ale Opoziției și PSD-ALDE de revizuire a Constituției, precizând că pare să fie o hotărâre în favoarea infractorilor.

18 iul. 2019, 12:41
PNL, după decizia CCR: Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. 6,5 milioane de voturi nu pot fi ignorate

„Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câștig de cauză. PNL nu renunță să transpună votul la referendum în LEGE. 6,5 milioane de voturi NU pot fi ignorate. Așteptăm motivarea CCR și redepunem la Parlament proiectul fără aspectele criticate de CCR”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Liderul deputaților PNL a adăugat că este necesară o dezbatere în societatea românească în vederea reorganizării și funcționării Curții Constituționale.

„Și, nu în ultimul rând, cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă în societate pe reorganizarea funcționării CCR: depolitizarea CCR, modificarea componenței acesteia, a procedurii de numire a judecătorilor și a felului în care se iau deciziile. CCR trebuie sa fie o instituție aptă să-și îndeplinească rolul său constituțional în favoarea tuturor românilor”, a conchis Turcan.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Judecătorii Curții Constituționale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituției României și au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei și grațierii persoanelor care au comis fapte de corupție încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.