PNL îi susţine în continuare pe şefii Parchetelor, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Teodor Atanasiu, a declarat sâmbătă că, atunci când Curtea Constituţională a României spune că există un conflict între anumite instituţii, şefii acestora nu trebuie să plece, ci să 'corecteze' lucrurile, în conformitate cu Constituţia.

12 mart. 2017, 15:52
PNL îi susţine în continuare pe şefii Parchetelor, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi

„Eu cred că aşa cum domnul Tăriceanu nu a plecat când CCR a identificat un conflict de interese între Senatul României şi DNA, acum un an şi jumătate, când refuza să pună la dispoziţia Procuraturii documente ale Senatului privind votul pentru sau împotriva ridicării imunităţii domnului deputat Şova, aşa nu trebuie să plece nici şefa DNA sau procurorul general. Deci, CCR spune dacă este un conflict de interese sau nu între instituţii, asta nu înseamnă că şefii instituţiilor trebuie să plece. Nu, ei trebuie să corecteze ca să dispară acel conflict de interese şi lucrurile să decurgă în conformitate cu Constituţia. (…) Adică, Lazăr nu poate să spună ‘să plece Tăriceanu’, dar Tăriceanu poate să spună ‘să plece Lazăr'”, a spus Atanasiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş. 

La rândul său, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Mihai Voicu a opinat că partidele politice nu ar trebui să-şi dea cu părerea despre lucruri care, din punct de vedere constituţional, nu le privesc. 

„Aş vrea să vă dau exemplu foarte simplu: dacă domnul Lazăr sau doamna Kovesi ar face o conferinţă de presă şi ar spune: ‘Eu cred că domnul X, de la partidul politic Y, ar trebui să demisioneze’, am fi foarte revoltaţi şi pe bună dreptate. Nu cred că partidele politice ar trebui să-şi dea cu părerea despre lucruri care, din punct de vedere constituţional, nu le privesc. Există CSM, există Inspecţie Judiciară, sistemul judiciar este un sistem care, prin intermediul acestor organisme, se poate autoregla şi autocenzura, dar nu e treaba partidelor politice să spună cine trebuie să fie sau cine nu trebuie să fie într-una din aceste funcţii”, a susţinut Voicu.