PNL nu renunţă la moţiune. Blaga: „Mi-aş dori un guvern minoritar, dar nu exclud o colaborare cu UNPR”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni că liberalii vor depune o moţiune de cenzura în această sesiune parlamentară. În plus, liderul PNL a adăugat că, personal, şi-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experienţa "colaborării" cu Gabriel Oprea. Totodată, liberalul a susținut că este nevoie de un Cod al incompatibilităților.

31 aug. 2015, 20:09
PNL nu renunţă la moţiune. Blaga: „Mi-aş dori un guvern minoritar, dar nu exclud o colaborare cu UNPR”

Liderul PNL Vasile Blaga a precizat la TVR că liberalii nu au renunţat la moţiunea de cenzură.

Citeşte şi: Blaga: România, nepregătită să facă faţă cotei de imigranţi. Ei trec în spaţiul Schengen ca prin brânză

„La momentul potrivit vom depune moţiune de cenzură. În octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, până la sfârşitul sesiunii vom depune moţiune de cenzură”, a precizat Vasile Blaga.

În acest context, copreşedintele PNL a arătat că îşi doreşte un Guvern minoritar, dar nu exclude formarea unui guvern cu ajutorul UNPR, precizând că „a fost întotdeauna un partid cinstit”.

„Mi-aş dori un guvern minoritar dacă nu vor fi alegeri anticipate, deşi noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele Partid Naţional Liberal o experienţă mai mare decât mulţi din vechiul PNL al colaborării cu domnul Oprea şi cu UNPR. Să nu uităm că UNPR a susţinut guvernele Boc şi Ungureanu, au fost corecţi, au fost cinstiţi, nu a căzut guvernul Boc şi guvernul Ungureanu din cauza lor”, a precizat copreşedintele PNL.

Liderul PNL a subliniat faptul că, deşi ar putea prelua orice minister, nu îşi doreşte acest lucru.

„Nu am vorbit despre funcţii de ministru, nici despre Vasile Blaga şi nici despre Alina Gorghiu. Noi ne dorim o echipă de oameni competenţi şi avem o rezervă de cadre serioase în partid. Eu trebuie să dau exemplu că există loc şi pentru alţii. Toată lumea are un loc sub soare.

Oricând aş putea prelua un anumit minister pentru că ştiu foarte bine. Dacă îi întrebaţi şi pe cei mai mici oameni din minister vă vor spune că au colaborat foarte bine cu mine, iar rezultatele s-au văzut”, a precizat Vasile Blaga.

Întrebat dacă se va ajunge la demisia premierului, Blaga a răspuns afirmativ.

„Eu cred ca da. Eu nu-l mai văd premier, vedeţi şi astăzi (luni n.r.) domnul Dragnea a chemat miniştrii la ordine ca să le spună cum să comunice, ce să facă, Ponta e de decor acolo, dar văd că stă agăţat în continuare de fotoliul de prim-ministru, deşi orice om în situaţia lui şi-ar fi dat de mult demisia”, a precizat Vlasile Blaga.

Totodată, copreședintele PNL consideră că trebuie clarificată problema incompatibilităților prin adoptarea unui Cod care să fie limpede, arătând că mai multe persoane de „bună credință” au încălcat legislația fără să-și dea seama.

„Există mai multe legi care definesc incompatibilitățile. Chiar și oameni de bună credință mai cad în greșeli, unii dintre ei fără să-și dea seama. De aceea este nevoie de un astfel de cod.

A lucrat până la un moment dat Agenția Națională de Integritate, ori aici fără a restrânge cu nimic responsabilitățile ANI, trebuie totuși un cod ca să știm exact, să fie limpede încă din faza de candidaturi să știm, ești foarte bun ești excepțional, am făcut analize, te vrea comunitatea, dar trebuie să-ți rezolvi problema asta înainte de a candida„, a declarat Vasile Blaga, luni seara, într-o emisiune la TVR1.

Citeşte şi: Vasile Blaga: „Trebuie să ne prindă alegerile la guvernare”

Blaga crede că mulți oameni nevinovați „au căzut în păcat” fără să-și dea seama, iar lucrurile trebuie rezolvate.