PNL nu susţine majorarea salariilor parlamentarilor: „Nu poţi să pui carul înaintea boilor”

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că liberalii nu susţin majorarea indemnizaţiilor parlamentarilor şi vor vota pentru respingerea ordonanţei prin care, de la 1 august, au crescut salariilor înalţilor demnitari. 

03 aug. 2015, 11:29
PNL nu susţine majorarea salariilor parlamentarilor: „Nu poţi să pui carul înaintea boilor”

PNL nu susţine majorarea salariilor paralmentarilor. „În mod evident ca nu sustinem, asa cum am spus si despre ordonanta privind cresterea salariilor inaltilor demnitari. Unul dintre punctele pentru care vrem sa ne asezam la masa cu celelalte formatiuni este exact acesta: sa nu ne apucam sa dam drumul la cutia pandorei si fiecare categorie sa-si voteze propriile mariri. Cred ca in Romania e nevoie de o lege a salarizarii in intreg sectorul public (…) Şi la functionarii parlamentari am votat impotrivă. (…) Trebuie stopat acest carusel al proiectelor populiste care nu face altceva decat sa dezechilibreze Romania si care da nastere la niste cheltuieli care nu pot fi suportate”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a admis că demnitarii din Romania sunt platiti prost, dar „nu poti sa pui carul inaintea boilor”: „Trebuie să ai o dezbatere extrem de serioasă. Nu se te apuci să  pui din burtă, la ăia mărim de trei ori, la aia dublăm… „

În ceea ce priveşte decizia demnitarilor de a-si dona majorările salariale, Orban a spus că pare una „neserioasă”, fiind, în opinia sa, „un gest de parsivenie si demagogie”.

Şi vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu a declarat că PNL susține respingerea în Parlament a ordonanței pentru mărirea indemnizațiilor demnitarilor.

„PNL susține respingerea în Parlament a ordonanței privind mărirea indemnizațiilor pentru cei 48 de demnitari, pentru a discuta această temă în ansamblul legii privind salarizarea bugetarilor. Implicit și pentru parlamentari considerăm că este oportună discutarea salarizării bugetarilor, atât pentru demnitari, cât și pentru angajații din sistemul bugetar. Este foarte important să știm care este anvelopa salarială, cât își poate permite economia României pentru creșterea salariilor bugetarilor, dar este foarte important în egală măsură să nu facem diferențieri între categoriile de bugetari. Să vedem și profesorii la ce nivel de salarizare pot să ajungă, și medicii. În consecință, dacă discutăm de demnitari, trebuie să discutăm de tot aparatul bugetar„, a declarat Sulfina Barbu, la Palatul Parlamentului, înainte de ședința Biroului Politic Național al PNL.