PNL: Ordonanţele trebuie să fie excepţii şi nu o modalitate de a transforma Parlamentul într-o anexă a Guvernului

PNL subliniază că ordonanțele simple sau de urgență trebuie să constituie excepții și nu o modalitate de a transforma Parlamentul "într-o anexă" a actualului Executiv, după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat, joi, asupra Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

12 ian. 2017, 12:02
PNL: Ordonanţele trebuie să fie excepţii şi nu o modalitate de a transforma Parlamentul într-o anexă a Guvernului

Decizia Curții Constituționale asupra Legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe oferă un răspuns cert asupra unor suspiciuni de neconstituționalitate care trebuiau clarificate. Era datoria și obligația PNL, ca partid de Opoziție, de a sesiza orice astfel de aspecte care ridică semne de întrebare în privința încălcării Legii fundamentale”, se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii afirmă că decizia Curții Constituționale se aplică, nu se discută, iar cu acest prilej PSD are posibilitatea „de a nu mai mima activitatea parlamentară” și „de a nu mai inventa pretexte pentru nerealizarea angajamentelor electorale, ci de a prezenta soluții de guvernare concrete și realiste”.

Potrivit PNL, „Guvernul Dragnea – Grindeanu” are astfel și posibilitatea emiterii de ordonanțe simple, pe lângă ordonanțele de urgență.

„Cu toate acestea, ordonanțele simple sau de urgență trebuie să constituie excepții, și nu modalitatea de a transforma Parlamentul într-o anexă a actualului Guvern, fapt pe care tocmai actuala majoritate îl reclama în campania electorală„, precizează PNL.

Curtea Constituțională a României a decis, joi, că este constituțională Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, după ce a respins sesizarea formulată de 88 de deputați PNL, USR și PMP.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea: Salut decizia CCR în privinţa abilitării a Guvernului de a emite ordonanţe