Monica Macovei atacă PNL şi blatul cu Mircea Geoană

Liberalii sunt puși la zid după alianța cu partidul lui Mircea Geoană, fost sustinator al lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale. Asociația M10 spune ca PNL a incheiat un protocol cu "puiul PSD" într-un "blat bine făcut".

03 mai 2015, 19:07
Monica Macovei atacă PNL şi blatul cu Mircea Geoană

„În urmă cu o lună și jumătate atrăgeam atenția că orice înțelegere între PNL și gruparea Geoană-Vanghelie (ultimul fiind nevoit să facă un pas înapoi datorită „calității” sale de arestat preventiv) este un USL second hand și că un nou guvern, fie minoritar PNL cu susținerea parlamentarilor PSRo, fie format dintr-o coaliție guvernamentală compusă din PNL și reprezentanții acestui PSD în miniatură, reprezintă „România lucrului bine făcut, garantat de Vanghelie”.

Documentul semnat de reprezentanții celor două partide, al cărui prim punct stipulează formarea unei majorități parlamentare în perspectiva adoptării unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta și a susținerii învestirii unui nou guvern, denotă un machiavelism de catalog din partea PNL. Dacă PSD se agață cu disperare de putere, PNL arată că este la fel de disperat, dar să ajungă la putere.

Citeşte şi PROTOCOL. Vasile Blaga şi Mircea Geoană au bătut palma pentru a-l da jos pe Ponta VIDEO

Protocolul încheiat între PNL și PSRo este o sfidare la adresa electoratului de dreapta și o trădare grosolană a votului din 2/16 noiembrie 2014 prin care românii au cerut o nouă clasă politică și un alt mod de a face politică”, se arata intr-un comunicat al M10.

Asociația îî cere public președintelui Klaus Iohannis să se pronunțe cu privire la protocolul încheiat între partidul care l-a propus și l-a susținut la alegerile prezidențiale și PSRo, partid ai cărui lideri și membri au făcut parte din PSD și l-au susținut pe Victor Ponta pentru funcția de președinte al României.

„Asocierea PNL cu PSRo reprezintă metamorfozarea, în jumătate de an, a „României lucrului bine făcut” în „România blatului bine făcut””, se arata într-un comunicat al Asociaţiei M10, potrivit stiripesurse.

Partidul Național Liberal și Partidul Social Românesc, condus de Mircea Geoană, au semnat, joi, un protocol de colaborare politică și parlamentară care prevede formarea unei majorități parlamentare în perspectiva adoptării unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta și pentru susținerea învestirii unui nou guvern.