PNL, PDL şi PPDD nu vor susţine noul Guvern Ponta. Democrat-liberalii îl vor contesta la CCR VIDEO

Crin Antonescu a declarat că PNL nu va vota noul guvern, pe care-l consideră un Cabinet legal, dar nu şi legitim, pentru că nu mai respectă voinţa electoratului.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 14:07
PNL, PDL şi PPDD nu vor susţine noul Guvern Ponta. Democrat-liberalii îl vor contesta la CCR VIDEO

„Îl ascultam pe primul-ministru, același cel din decembrie 2012 invocând un program, același din 2012, spunându-ne aceleași vorbe frumoase, ispititoare, convingătoare la prima audiție în 2012. Înțeleg că sunt oameni, parlamentari, cetățeni tentați să le creadă, în orice caz PNL și eu nu le mai putem crede, pentru că le-am crezut o dată, le-am votat o dată, le-am învestit cu toată încrederea și cu tot ce un partid era dator să dea. Nu putem (…), oricât ar fi de neschimbat un program de guvernare, să-l credem. PNL nu va da votul acestui Guvern reformulat, va vota împotriva sa”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a anunţat că liberalii vor vota împotriva noului Guvern.

PNL nu va vota noul Guvern, pe care-l consideră constituţional, dar care nu e legitim, e împotriva votului dat de cetăţeni. Mai mult, nu se respectă lucruri pe care le-am discutat împreună, când eram în USL, cum ar fi traseismul. Cetăţenii României vor trebui să aştepte iarăşi pentru a decide, prin votul lor, cine va guverna în această ţară. Deşi ni se spune că a rămas acelaşi program, noi ştim care e capacitatea domnului Ponta şi a PSD-ului de a-şi respecta angajamentele. Şi voi da câteva exemple. Am împiedicat trecerea pe sub mână validarea programului Roşia Montană, în forma dorită de Gold Corporation. Am votat împotriva unei majorări de impozitare, print axa de solidaritate. De asemenea, ne-am opus trecerii porturilor către autoriţile locale. Nu mai credem în vorbele frumoase ale domnului Ponta”, a spus Crin Antonescu, în Parlament.

Nici PDL nu va vota noul Guvern. Mai mult, Vasile Blaga a declarat că democrat-liberalii vor ataca noul guvern la Curtea Constituţională dacă nu îşi asumă un nou program de guvernare.

Blaga a precizat că, dacă până luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, după ce s-a semnat protocolul între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

„De aceea, am luat decizia în grupurile parlamentare reunite să atacăm la CC dacă lucrurile vor continua în această manieră în care îşi vor modifica programul de guvernare prin această înţelegere cu UDMR”, a precizat Blaga.

Şi parlamentarii PPDD vor vota împotriva noului guvern, principalul motiv fiind intrarea UDMR la guvernare, a declarat marți președintele formațiunii, Simona Man, la Parlament.