PNL va avea şedinţa Biroului Politic Naţional pe 28 ianuarie. Discuţii privind lista pentru europarlamentare

Liberalii se vor reuni în şedinţa Biroului Politic Naţional pe 28 februarie, pentru a stabili strategia de campanie în vederea alegerilor europarlamentare, dar şi pentru a discuta priorităţile legislative pentru următoarea sesiune parlamentară, a anunţat, marţi, liderul PNL, Ludovic Orban.

08 ian. 2019, 12:29
PNL va avea şedinţa Biroului Politic Naţional pe 28 ianuarie. Discuţii privind lista pentru europarlamentare

Potrivit acestuia, pe ordinea de zi sunt mai multe obiective.

„Am decis să convocăm Biroul Politic Naţional al partidului pentru data de 28 februarie, având în vedere mai multe puncte pe ordinea de zi. În primul rând, dezbaterea strategiei şi a modului de derulare a precampaniei electorale pentru Parlamentul European, stabilirea strategiei pentru sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie şi a priorităţilor legislative ale PNL”, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că la reuniunea Biroului Politic Naţional va participa secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz.

Orban a precizat că în cazul în care lista pentru europarlamentare va fi finalizată până la BPN, aceasta va fi aprobată la reuniune.

„Dacă nu va fi gata, cel târziu până în 15 februarie ne-am stabilit ca obiectiv să finalizăm lista”, a adăugat preşedintele PNL, amintind că 49 de liberali s-au înscris în cursa pentru desemnarea drept candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare, între care se numără Crin Antonescu, Vasile Blaga, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Vlad Nistor, Violeta Alexandru, Ligia Popescu, Hildegard Brandl.

El a arătat că nu va candida la aceste alegeri.

„Un partid nu poate fi condus de la Bruxelles. Eu sunt candidatul partidului la funcţia de prim-ministru, îmi dedic în integralitate timpul, energia, inteligenţa pe care pot să o pun la dispoziţia partidului pentru conducerea partidului şi pentru pregătirea alternativei de guvernare a PNL, astfel încât să avem capacitatea de a câştiga alegerile”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a mai arătat că şi pentru această sesiune parlamentară PNL are în vedere depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.