PNL va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri seară că liberalii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, acuzând faptul că România riscă să piardă două miliarde de euro bani europeni "din cauza incapacităţii actualului Guvern de a respecta minimele cerinţe cerinţe în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene”.

28 mart. 2018, 19:09
PNL va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene

„Săptămâna viitoare am hotărât să depunem moţiunea împotriva ministrului Fondurilor Europene, la Senat. Moţiunea (cu – n.r.) trage semnale de alarmă că există un pericol extrem de mare pentru România să pierdem sute de milioane fonduri europene, să fie dezangajate fonduri europene pe mai multe programe, fonduri europene care pot să atingă până la două miliarde de euro”, a spus Ludovic Orban.

El a afirmat că pierderea celor două milioane de euro este cauzată de incapacitatea Guvernului de a respecta anumite cerinţe în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor UE.

„România riscă să piardă două miliarde de euro din cauza incapacităţii actualului Guvern şi a incapacităţii de a respecta minimele cerinţe în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene”, a mai spus liderul PNL.