PNL vrea să-l demită pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că liberalii vor iniția modificarea Regulamentului Camerei Deputaților astfel încât demiterea președintelui acestui for să poată fi inițiată de o treime dintre deputați sau de mai multe grupuri parlamentare.

RomaniaTV.net
10 oct. 2017, 12:48
PNL vrea să-l demită pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

„Vom iniția o modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât să putem iniția strângerea de semnături pentru propunerea de demitere a președintelui Camerei Deputaților. La ora actuală, printr-o greșită interpretare a unor decizii ale Curții Constituționale, președintele Camerei nu poate fi schimbat decât la propunerea liderului grupului care l-a propus, ceea ce mi se pare total inadmisibil. Dorim să schimbăm regulamentul astfel încât fie o treime, fie mai multe grupuri parlamentare să poată să inițieze demiterea din funcția de președinte al Camerei Deputaților a domnului Dragnea. (…) La cota de popularitate a lui Dragnea, nu vorbim de cota de popularitate din afara Parlamentului, ci la cea din Parlament unde nu se știe niciodată la vot secret câte voturi de la PSD ar putea fi împotriva lui”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Orban a susținut că social-democrații urmăresc controlul asupra Justiției și împărțirea resurselor publice între ei.

„Țara arde și în timpul acesta PSD-iștii își reglează conturile în stil mafiot. În timp ce prețurile la carburanți, la energie electrică, la gaz, ROBOR cresc, în timp ce mediul de afaceri este în stare de asediu, bulversat de aberațiile fiscale inițiate de Guvern, în timp ce nu se știe ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii, în timp ce balanța României se dezechilibrează pe zi ce trece, ce fac PSD-iștii? Se bat între ei pentru a-și împărți ciolanul și pentru a-și împărți sferele de putere. Prin tot ce face (…) actualul partid de guvernământ arată că nu-i pasă de oameni, că nu are nici cel mai mic gând să-și onoreze promisiunile electorale și că nu urmărește decât să controleze Justiția și să-și împartă resursele publice între ei. În fața acestui comportament nu ținem partea nimănui, atât Tudose, cât și Dragnea sunt de aceeași teapă, sunt din același partid care nenorocește România și care distruge șansele de dezvoltare ale țării”, a adăugat Orban.