Pocora: Alianţa PSD-PPDD e menită să conserve puterea social-democraţilor şi să-l relanseze pe Diaconescu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, este de părere că alianţa PSD - PP-DD, adică Victor Ponta - Dan Diaconescu, este una menită să conserve puterea social-democraţilor şi să relanseze un partid şi un personaj care au dispărut demult din conştiinţa opiniei publice, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 15:31
Pocora: Alianţa PSD-PPDD e menită să conserve puterea social-democraţilor şi să-l relanseze pe Diaconescu

‘Prin alianţa Ponta-Diaconescu, PSD încearcă să-şi păstreze majorităţile în primării şi consiliile judeţene şi îşi asigură susţinere parlamentară, iar pentru Dan Diaconescu este un bun prilej să-şi facă publicitate şi să obţină nişte firimituri la masa bogaţilor PSD-PC-UNPR’, susţine Pocora într-un comunicat de presă transmis joi.

Ea consideră că ‘din disperarea de a se menţine la putere’ Ponta şi PSD sunt dispuşi să facă orice compromis şi îl aduc pe Dan Diaconescu la guvernare.

Cristina Pocora aminteşte că Ponta şi Diaconescu au fost adversari politici şi au candidat în acelaşi colegiu la alegerile parlamentare şi apreciază că ‘lejeritatea’ cu care cei doi negociază acum ridică ‘serioase semne de întrebare’ referitoare la statutul de adversari politici al celor doi.

‘De altfel, chiar după câştigarea alegerilor de către USL, la o majoritate în jur de 70% în Parlament, Victor Ponta şi PSD au purtat permanent negocieri pentru a şi-i apropia pe parlamentarii PP-DD. Un astfel de comportament politic ne întăreşte suspiciunile că, încă de la început, Victor Ponta a avut în plan lăsarea PNL-ului în offside şi forţarea unor decizii pe care ştia că liberalii nu le pot accepta, în paralel existând negocieri pentru găsirea unei majorităţi alternative’, arată Pocora.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Victor Ponta nu mai pare deranjat acum de acuzele şi apelativele pe care i le-a adresat în 2012 Dan Diaconescu şi ‘a trecut cu vederea’ neînţelegerile pe care le-a avut cu Dan Diaconescu şi acuzele aduse acestuia pe tot parcursul privatizării Oltchim.

‘Victor Ponta şi PSD sunt cei care îl menţin pe Traian Băsescu în atenţia opiniei publice şi se străduiesc să păcălească cetăţenii că tema Băsescu-premier reprezintă un pericol real. În fapt, social-democraţii, în frunte cu Victor Ponta, n-au nici un fel de proiect pentru români şi încearcă să abată atenţia cetăţenilor de la faptul că ceea ce este de fapt nociv pentru România este guvernarea PSD’, a adăugat Cristina Pocora.