Poliţele RCA pe şase luni sunt mai scumpe decât cele pe un an de zile

Preţul unei asigurări de răspundere civilă auto (RCA) pe şase luni de zile este mai mare decât al uneia pe un an de zile, atrage atenţia într-o postare pe Facebook Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei de Service-uri Auto Independente (ASSAI).

19 nov. 2016, 18:01
Poliţele RCA pe şase luni sunt mai scumpe decât cele pe un an de zile

„O poliţă RCA pe un an costă mai puţin decât una pe 6 luni. Tarifele RCA la unele societăţi de asigurări sunt identice sau aproape identice”, scrie acesta care prezintă şi un tabel cu preţuri comparative. „Parcă aveam un ASF care verifica aceste costuri ofertate de către firmele de asigurări şi un Consiliu al Concurenţei care verifica eventuale înţelegeri de preţ dintre operatori”, mai scrie Munteanu pe reţeaua de socializare.

Potrivit unui tabel cu preţuri comparative furnizat de Safety Broker, Groupama şi Generali sunt două societăţi care, pentru o maşină Nissan cu capacitate cilindrică de 1.461 de cmc percep un tarif al RCA de 1.049 de lei pentru poliţa pe şase luni şi de 1.002 lei, respectiv 1.003 lei, pentru poliţa pe un an. Exemplul demonstrează atât că preţul poliţelor pentru un an este mai mic decât cel al poliţelor pe şase luni, cât şi că există asiguratori care au preţuri identice.

Vineri au intrat în vigoare noile tarifele maxime privind poliţele RCA.

Citeşte şi Comisia Europeană a admis sesizarea UNSAR privind plafonarea tarifelor RCA