Poliţia din Focşani, în alertă, din cauza unor mesaje religioase

Mesajele religioase au pus pe jar autorităţile. În Focşani, zeci de clădiri au fost inscripţionate cu mesaje precum "Pocăiţi-vă! Vine Isus!". Nimeni nu ştie cine le-a scris, iar autorităţile au organizat echipe speciale de patrulare însă, tot n-au dat de făptaş.

10 nov. 2011, 09:35
Poliţia din Focşani, în alertă, din cauza unor mesaje religioase

Mesajele religioase apar pe blocuri, magazine şi chiar pe semnele de circulaţie. Nimeni nu ştie cine le-a scris, iar localnicii aşteaptă ca autorităţile să ia măsuri.

Autorităţile locale nu au niciun indiciu despre autorii acestor mesaje. „S-au făcut pânde, se fac în continuare, dar în funcţie de efectivele pe care le avem şi noi în fiecare seară. Până acum nu au reuşit să depisteze persoana care recurge la aceste înscrisuri”, a spus şeful Poliţiei Locale din Focşani, Gheorghe Ion.

Reprezentanţii Primăriei Focşani dau vina pe internet. „Canalul de comunicare cel mai celebru din lumea asta, internetul, nu-l putem opri aşa cum vrem noi. Am mai avut parte de un astfel de val de mesaje în preajma lunii martie, când clarvăzătorii din Statele Unite ale Americii au avut adepţi inclusiv în România. Şi la Focşani, evident. Se pare că este un singur om, pentru că scrisul este acelaşi peste tot”, a spus viceprimarul din Focşani, Bogdan Matişan.

Dacă vor fi prinşi, autorii vor fi amendaţi cu până la 500 de lei.