Poliţia DNA, reglementată special printr-o hotărâre de Guvern

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, normele de aplicare ale prevederilor Legii privind statutul polițistului, referitoare la acordarea recompenselor și răspunderea disciplinară. Noile reglementări stabilesc faptul că poliţiştii detașați la DNA vor avea o nouă legitimaţie de serviciu, care va conţine precizarea "POLIȚIA JUDICIARĂ-Direcția Națională Anticorupție".

02 sept. 2015, 13:00
Poliţia DNA, reglementată special printr-o hotărâre de Guvern

Guvernul a adus în ultima şedinţă mai multe modificări la statutul poliţistului. Potrivit noului act normativ, s-au stabilit noi norme privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști.

Hotărârea de Guvern stabilește un nou model al legitimației de serviciu pentru polițiștii de poliție judiciară detașați la Direcția Națională Anticorupție.

Legitimația de serviciu va conține numele și prenumele titularului, prenumele tatălui acestuia, gradul profesional și fotografia acestuia. De asemenea, va conține precizarea „POLIȚIA JUDICIARĂ-Direcția Națională Anticorupție”, precum și data emiterii și data până la care este valabilă.

Printr-un alt act normativ, s-au instituit noi norme privind procedura disciplinară şi modul de recompensare a poliţiştilor.