Politicieni chinuiţi de talent. Cum s-au dat în spectacol de-a lungul vremii VIDEO

Unii politicienii români au porniri artistice irepresebile. Indiferent de culoarea lor politică, mai pricepuţi sau mai stângaci, unii cântă, alţii n-au astâmpăr şi se prind imediat la dans. În cele mai multe cazuri, lipsa de talent este supărător de evidentă. În pofida acestor ieşiri necontrolate, unii au fost realeşi în funcţii de către popor.

21 apr. 2014, 08:49
Politicieni chinuiţi de talent. Cum s-au dat în spectacol de-a lungul vremii VIDEO

Din motive inexplicabile, unii politicieni pun mâna pe microfon şi în alte scopuri decât pentru a susţine discursuri politice, mai mult sau mai puţin sincere. Astfel, Elena Udrea a cântat într-o emisiune TV „Trandafir de la Moldova” deşi, după calitatea prestaţiei, ar fi trebuit să se abţină.

În 2005, proaspăt ales ca preşedinte al României, Traian Băsescu a cântat o piesă a formaţiei Phoenix, intitulată „Vremuri”. Tot vremurile au făcut uitat regeretabilul incident astfel încât electoratul cu mai puţină ţinere de minte l-a reales în 2009. Din fericire, în al doilea mandat nu a recidivat.

Realegerea lui Băsescu devine totuşi explicabilă în condiţiile în care l-a avut contracandidat pe Mircea Geoană care a masacrat fără milă tot o piesă de la Phoenix, „Fata verde”. Nişte vocalize a emis şi fostul premier Adrian Năstase în 2011, spre consternarea auditoriului nevinovat. În toate aceste cazuri, verdictul nu poate fi decât unul: afoni patentaţi.

Unii au avut totuşi prestaţii ceva mai onorabile. Ion Iliescu a cântat în duet cu Aura Urziceanu „Ionel, Ionelule” într-o manieră suportabilă, un motiv fiind şi faptul că nu este o piesă prea solicitantă. Ludovic Orban este cunoscut de multă vreme ca un menestrel amator la o emisiune venind chiar cu o chitară. Varianta sa la „My way” nu este chiar la nivelul lui Frank Sinatra, dar mult peste coverul făcut de Sex Pistols.

Premiantul într-o clasă alcătuită majoritar din repetenţi este Mădălin Voicu care are o înclinaţie certă pentru muzica lăutărească şi nu numai. Chiar dacă nu a fost înzestrat cu geniul tatălui său, violonistul Ion Voicu, fiul său este un dirijor apreciat, realizările sale putând fi chiar mai notabile dacă nu s-ar fi dedat viciului politicii.

Un artist complet este însă Gigi Becali. Ca dansator pe muzică machidonească prestaţia este impunătoare, dar când a abordat dansuri mai moderne prestaţia sa a provocat accese de râs doar celor capabili de efortul de a-şi depăşi stupefacţia iniţială. În repertoriul vocal al fondatorului PNG se află la loc de cinste muzica religioasă. Fără prea mult talent, dar cu multă convingere. Ar putea fi chiar vedetă în corul unui biserici săteşti.

Nu se ştie care sunt talentele muzicale ale premierului Victor Ponta deoarece până acum şi-a ţinut gura. În schimb, a prestat la „Dansez pentru tine”, alături de soţia sa, Daciana Sîrbu. Ea dansează mai bine.