Poliţist condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis 22 de femei şi a comis încă 56 de crime

Un fost poliţist rus, care fusese deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de femei, a fost declarat vinovat, luni, de alte 56 de crime. Curtea regională din Irkuţk, în Siberia, l-a declarat pe Mihail Popkov vinovat de uciderea a 56 de femei în perioada 1992-2007, a anunţat biroul procurorului într-un comunicat, potrivit Interfax.

10 dec. 2018, 09:36
Poliţist condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis 22 de femei şi a comis încă 56 de crime

Mihail Popkov avea „o nevoie patologică de a ucide oameni”, se spune în text. De asemenea, el a fost declarat vinovat de violarea a zece dintre victimele sale. El a fost condamnat la o a doua pedeapsă de închisoare pe viaţă.

Cu 78 de crime în total, Popkov „bate cu mult recordul” altor doi cei mai cunoscuţi ucigaşi în serie din Rusia.

Popkov fusese condamnat prima dată în 2015, pentru uciderea şi violarea a 22 de femei. Apoi, el a mărturisit 59 de crime suplimentare, însă poliţia nu a putut demonstra adevărul spuselor sale decât în trei dintre acestea, potrivit Agerpres.

El îşi ucidea victimele după ce le invita să facă un tur noaptea, uneori într-o maşină a poliţiei, în afara orelor sale de lucru, lângă oraşul Angarsk.

Citeşte şi A fost descoperit asasinul care a făcut peste 400 de victime în Londra. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva

În calitate de poliţist, Mihail Popkov participase chiar la anchete asupra unora dintre crimele lui, pentru a deturna suspiciunile, au dezvăluit colegii săi.

În final, el a fost arestat în 2012 la Vladivostok, Extremul Orient rus, identificat după o anchetă ce a presupus inclusiv analize ADN din partea locuitorilor ale căror maşini corespundeau urmelor de pneuri lăsate la locurile crimei, potrivit Agerpres.

Printre alţi ucigaşi în serie ruşi, Andrei Cikatilo a fost executat în 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenţi şi copii în perioada sovietică.

În 2007, un alt ucigaş în serie, Aleksandr Piciuşkin, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 48 de persoane la Moscova.