Poliţist din Botoşani, 12 ANI DUPĂ GRATII, pentru ce a OMORÂT în bătaie un bărbat pe care ÎL ANCHETA

Un poliţist din Botoşani a fost condamnat la închisoare, după ce un bărbat pe care l-a anchetat prin metode violente a murit din cauza loviturilor primite de la poliţiştii care îl anchetaseră.

RomaniaTV.net
09 nov. 2013, 07:44
Poliţist din Botoşani, 12 ANI DUPĂ GRATII, pentru ce a OMORÂT în bătaie un bărbat pe care ÎL ANCHETA

Condamnatul este un fost agent de poliţie din Botoşani care a primit 12 ani de închisoare după ce, în 2012, a lovit fără milă, cu pumnii şi picioarele, un localnic pe care-l ancheta.

Victima era un bărbat de 53 ani din comuna Viişoara, Judeţul Botoşani. Bărbatul anchetat fusese implicat într-un scandal public cu fostul şef de post din comună, pe care îl lovise cu biciul şi îi spărsese o arcadă, potrivit România TV.

După acest scandal, bărbatul a fost dus la secţia poliţie din Dărăbani şi anchetat. În timpul anchetei, bărbatul a fost bătut crunt de poliţişti, până a intrat în comă. După cinci zile cât a stat în comă, bărbatul a murit la spital.

Acum, agentul de poliţie care l-a bătut cu bestialitate în timpul anchetei a fost trimis în spatele gratiilor, el primind o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Alţi doi poliţişti care au lovit victima au primit pedepse de 5 luni de închisoare cu suspendare.