Poliţist din Giurgiu, prins în flagrant când primea 3.000 de lei mită, plasat în arest la domiciliu

Un poliţist din Giurgiu, prins în flagrant după ce a primit 3.000 de lei mită de la o persoană cercetată penal pentru că a refuzat să i se recolteze probe de sânge, a fost plasat în arest la domiciliu, informează News.ro. Poliţistul ceruse, în total, 4.500 de lei pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru restituirea permisului de conducere al persoanei urmărite penal.

19 oct. 2017, 16:19
Poliţist din Giurgiu, prins în flagrant când primea 3.000 de lei mită, plasat în arest la domiciliu

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliţie, din cadrul Poliţiei Judeţene Giurgiu, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 3.000 lei de la o persoană.

”La data de 15.10.2017, poliţistul a constatat infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge, săvârşită de către denunţător, dispunând totodată suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La data de 16.10.2017, poliţistul i-a pretins denunţătorului suma de 3.000 de lei, pentru a-şi exercita influenţa, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluţii favorabile denunţătorului şi restituirii permisului de  conducere”, anunţă DGA.

Potrivit ofiţerilor, a doua zi, poliţistul i-a mai pretins denunţătorului încă 1.500 de lei, pentru a  administra probe în cauza penală, astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare.

Poliţistul a fost prins imediat după ce a primit prima tranşă de bani, respectiv 3.000 de lei şi s-a dispus reţinerea sa pentru luare de mită.

Ulterior Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.