Poliţist din Timiş, prins în flagrant în timp ce lua mită pentru soluţionarea unui dosar penal

Un poliţist din oraşul Gătaia, judeţul Timiş, a fost prins în flagrant în timp ce intermedia o înţelegere financiară între o victimă şi un agresor, poliţistul însuşindu-şi o parte din sumă. Agentul este cercetat pentru luare de mită.

RomaniaTV.net
16 ian. 2018, 13:00
Poliţist din Timiş, prins în flagrant în timp ce lua mită pentru soluţionarea unui dosar penal

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi al Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul IPJ Timiş, în timp ce remitea unei persoane denunţătoare în cauză suma de 550 euro, echivalentul a 2.500 de lei, diferenţa până la 4.600 de lei primiţi de la o terţă persoană pentru soluţionarea unui dosar penal.

„Un bărbat în vârstă de 34 ani a formulat denunţ cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni, a fost bătut de un bărbat, situaţie în care a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş – Poliţia Oraşului Gătaia. În timpul cercetărilor, poliţistul i-a cerut părţii vătămate să-şi schimbe declaraţia, însă aceasta a refuzat, constituindu-se parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei. La data de 10 ianuarie a.c., partea vătămată s-a întâlnit cu agresorul său, aflând de la acesta că i-a dat agentului de poliţie suma de 4.600 lei pentru a i-o înmâna deoarece doreşte să se împace”, se arată în comunicatul citat de news.ro.

Întrucât poliţistul nu îi remisese nicio sumă din banii primiţi de la agresorul cercetat în dosar, partea vătămată l-a căutat şi i-a solicitat banii primiţi de la agresor în scopul împăcării.

„Poliţistul a recunoscut că a primit suma menţionată însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârşitul lunii ianuarie, îi va da 4000 lei, cu menţiunea că suma de 600 lei este partea lui pentru soluţionarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii”, mai arată sursa citată.

Vineri, agentul de poliţie i-a remis părţii vătămate 1.500 lei, urmând ca luni, 15 ianuarie, să-i mai remită şi diferenţa de 2.500 lei.

Momentul remiterii celor 550 euro a fost constatat în flagrant de echipa operativă constituită din ofiţerii S.J.A. Timiş, coordonată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Agentul de Poliţie este cercetat penal pentru luare de mită.