Poliţişti bătuţi în timpul unei intervenţii. Agresorii au fost reţinuţi

Doi polițiști din județul Galați au fost bătuți de trei bărbați care făceau grătar pe trotuar și ascultau muzică. Polițiștii au ajuns la spital, iar agresorii au fost reținuți și vor fi propuși pentru arestare preventivă. Unii martori la eveniment susțin că un poliţist l-ar fi agresat pe unul dintre cei implicaţi în scandal.

14 feb. 2018, 14:46
Poliţişti bătuţi în timpul unei intervenţii. Agresorii au fost reţinuţi

Marți seară, mai multe persoane s-au adunat pe trotuar, în fața unei case din Galați și au început să facă grătar și să asculte muzică tare, lucru care i-a deranjat pe ceilalți localnci. Aceștia au sesizat Poliția, la fața locului fiind trimis un echipaj.

Cei doi polițiști au fost luați la bătaie de trei bărbați. Oamenii legii vor avea nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

„Din probele administrate până la acest moment a rezultat că la data de 13 februarie, seara, trei inculpaţi ar fi exercitat violenţe împotriva organelor de poliţie aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu care se deplaseseră la domiciliul acestora în urma unei solicitări formultate de un grup de cetăţeni. În urma violenţelor exercitate de inculpaţi, organele de poliţie au suferit leziuni traumatice care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Manoliu, potrivit libertatea.

Agresorii sunt cercetați pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi vor fi propuși pentru aresatre preventivă.

Pe de altă parte, mai mulți martori la eveniment susțin că unul dintre poliţişti l-ar fi lovit, la rândul său, pe unul dintre bărbații implicaţi în scandal.

Conducerea IPJ Galaţi face anchetă internă în legătură cu incidentul, dar și cu modul în care au intervenit poliţiştii.