Poliţişti locali bucureşteni reţinuţi pentru trafic de influenţă. Au primit şpăgi de 2.000 de euro de la comercianţi stradali

Doi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Sectorului 6 au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă, după ce au pretins şi au primit sume de până la 2.000 de euro de la mai mulţi comercianţi stradali, pretinzând că pot interveni pentru obţinerea unor autorizaţii.

14 oct. 2016, 10:52
Poliţişti locali bucureşteni reţinuţi pentru trafic de influenţă. Au primit şpăgi de 2.000 de euro de la comercianţi stradali

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cei doi poliţişti locali au pretins de la mai mulţi comercianţi stradali sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 2.000 de euro, lăsându-i pe aceştia să creadă că au influenţă asupra funcţionarilor publici care emit autorizaţii pentru comerţul stradal din Sectorul 6.

Poliţiştii au fost reţinuţi, joi, pentru 24 de ore, iar vineri a fost sesizat  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.