Poliţiştii au finalizat cercetările în dosarul privind luptele de stradă de la Bascov

Polițiștii din Argeș au finalizat cercetările în dosarul privind luptele de stradă, care au avut loc pe 26 septembrie în comuna Bascov, în care au fost inculpate 31 de persoane.

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 12:50
Poliţiştii au finalizat cercetările în dosarul privind luptele de stradă de la Bascov

Ancheta, care a vizat săvârșirea infracțiunilor de distrugere, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost efectuată de Serviciul Investigații Criminale, potrivit unui comunicat transmis marți de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în data de 26 septembrie, două grupuri de persoane au participat la un conflict în spațiul public, care a avut drept consecință vătămarea corporală a unor persoane și distrugerea unor autovehicule. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată a 31 de persoane, dintre care șapte arestate preventiv și 24 cercetate sub control judiciar”, se precizează în comunicat.

Patru oameni au ajuns la spital și peste 20 au fost conduși la audieri pe 26 septembrie, în urma unei încăierări între două grupuri de persoane de etnie romă care a avut loc în centrul comunei Bascov. Dintre cele patru persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, doar una a rămas atunci internată.

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, primii care au intervenit la locul incidentului au fost agenții de la Secția Rurală Bascov, care s-au autosesizat în urma apariției situației conflictuale. În sprijinul lor au venit, ulterior, trei echipaje de la Poliția Municipiului Pitești, patru autospeciale ale Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi.

În timpul intervenției, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment pentru dispersarea celor implicați în incident.