Poliţiştii cer şi ei MAJORARE SALARIALĂ de 70%

După anunţul lui Victor Ponta privind majorarea salariilor din sistemul de sănătate, şi alte categorii de bugetari cer măriri salariale.

18 aug. 2015, 15:25
Poliţiştii cer şi ei MAJORARE SALARIALĂ de 70%

Este cazul polițiștilor care cer o majorare de aproximativ 70% a veniturilor.

Dorim același procent și aceleasi etape de majorare. Nu vrem să intrăm in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Mâine (miercuri – n.r) la ora 9.00, are loc o întâlnire pe această temă. Am luat legătura cu ministerul de Interne. Văzând această precipitare a evenimentelor, sigur că și noi solicităm același lucru. Și ni se pare normal și pentru educație. Suntem pilonii de baza în statul român – sănătate, siguranță, educație. Solicităm o mărire de 70% a salariilor polițiștilor„, a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

CITEŞTE ŞI SALARIILE MEDICILOR vor fi MAJORATE cu 25% din luna octombrie

„În momentul ăsta, sistemul de siguranță publică este subdimensionat. Polițiștii acumulează, mai ales în mediul rural, sute de ore de muncă supilmentară. Imaginați-vă cât efort se concentrează pe acești oameni. (…) Trebuie să se înțeleagă că un polițist cu un salariu mic va genera corupție, va genera nesiguranță. Nu negociem pe principii de forță, analizăm problemele economice și încercăm să gasim soluții”, a mai declarat președintele SNPPC.

Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

VEZI ŞI Ministrul Educaţiei: Salariile din învăţământ vor CREŞTE cu 5% în luna septembrie

CITEŞTE ŞI FSE „Spiru Haret” cere majorarea salariilor din învăţământ. Profesorii ameninţă cu PROTESTE