29 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Capitală au primit mandat de arestare preventivă

29  de poliţişti dintre cei 31 de poliţişti acuzaţi de luare de mită, complicitate la prostituţie şi la proxenetism, lipsire de libertate şi tortură de la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Capitală au primit miercuri după-amiază mandat de arestare preventivă.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 14:46
29 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Capitală au primit mandat de arestare preventivă

Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti şi poate fi atacată cu recurs.

Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 luau mită individual sau împreună cu unul sau doi colegi, de la şoferi contravenienţi, proxeneţi şi prostituate, iar în unele situaţii, la sfârşitul turei împărţeau banii obţinuţi, sumele fiind cuprinse între 50 şi 600 de lei.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) remis, marţi, unii dintre cei 31 de poliţişti surprindeau femei care practicau prostituţia şi le percepeau taxe de protecţie, pentru a nu constata faptele şi pentru a nu le sancţiona.

Agenţii de poliţie se deplasau periodic în zonele din raza lor de competenţă teritorială unde se desfăşurau activităţi de prostituţie şi proxenetism. Din actele dosarului rezultă indubitabil că unii dintre ei le cunoşteau pe aceste persoane (în special pe proxeneţi) şi erau în relaţii cu ei de mult timp”, se arată în comunicatul DGA.