Poliţiştii din Capitală au demarat o acţiune de prevenire a „înşelăciunii prin telefon”

Poliţia Capitalei a desfăşurat , în perioada 10 – 12 ianuarie, mai multe activităţi cu caracter preventiv şi de conştientizare a cetăţenilor cu privire la infracţiunile de înşelăciune comise prin intermediul telefonului.

14 ian. 2014, 13:37
Poliţiştii din Capitală au demarat o acţiune de prevenire a „înşelăciunii prin telefon”

Obiectivul acestei acţiuni a vizat reducerea numărului de infracţiuni de „înşelăciune prin telefon”, prin conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile la care se expune dând curs anumitor solicitări telefonice, informează un comunicat la Poliţiei Capitalei.

Astfel, Poliţia Sectorului 6, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Serviciului de Ordine Publică, au desfăşurat în perioada 10 – 12 ianuarie, activităţi de prevenire a infracţiunilor de „înşelăciune prin telefon”.

CITEŞTE ŞI Tupeu de nedescris al hoţilor: Metoda ACCIDENTUL a ajuns la ministere

Cu această ocazie, poliţiştii Capitalei au luat legătura cu peste 1.050 de locatari din 26 blocuri din sectorul 6 şi peste 250 de persoane care se aflau în zona pieţei Drumul Taberei, în scopul diminuării riscului infracţional şi victimal, cât şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, totodată fiind înmânate pliante cu caracter preventiv.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti vă recomandă să nu vă lăsaţi impresionaţi de persoanele necunoscute care vă apelează telefonic şi vă transmit mesaje, aparent, din partea celor dragi, în scopul de a vă înşela.

Totodată, pentru evitarea apariţiei unor situaţii neplăcute, nu daţi curs la astfel de solicitări şi apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie.