Poliţiştii ieşeni, obligaţi să plătească daune unui şofer amendat degeaba. A fost lăsat cu maşina în stradă, fără plăcuţe

Suparat ca politistii de la Rutiera l-au amendat degeaba, un conducator auto din Iasi a inceput un adevarat razboi impotriva Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ).

10 sept. 2018, 09:28
Poliţiştii ieşeni, obligaţi să plătească daune unui şofer amendat degeaba. A fost lăsat cu maşina în stradă, fără plăcuţe

Evident, in prima faza, a contestat procesul verbal de contraventie, scrie bzi.ro. A castigat fara probleme, Judecatoria Iasi constatand ca politistul de la Rutiera l-a amendat degeaba. In acel proces, IPJ Iasi a fost obligat sa-i plateasca lui Ioan Leonte, conducatorul auto amendat pe nedrept, suma de 1.400 de lei. Acesti bani au reprezentat cheltuielile de judecata realizate de acesta in proces. Dupa finalizarea procesului, reprezentantii IPJ Iasi l-au cautat pe iesean pentru a-i cere numarul de cont si pentru a-i vira banii.

Citeşte şi Scandal în lumea interlopă. Costel Corduneanu, acuzat de turnătorie de cel mai bun prieten: „Este cel mai mare sifon al României”

Pe data de 4 februarie 2016 a avut loc prima discutie dintre reprezentantii IPJ si Ioan Leonte, ocazie cu care i s-au solicitat acestuia datele necesare pentru stingerea datoriei. Ieseanul nu a vrut sa dea curs solicitarilor IPJ si nu a vrut sa puna la dispozitie datele necesare.

Ulterior, pe data de 27 aprilie 2016, Serviciul Financiar din cadrul IPJ Iasi a intocmit documentele necesare pentru solicitarea de fonduri bugetare de la ordonatorul secundar de credite.

Pe data de 24 iunie 2016 au fost semnate ordinele de plata prin care IPJ a virat voluntar banii catre sofer. Numai ca, dupa acest moment, conducatorul auto amendat s-a suparat si mai tare si a deschis un nou proces impotriva IPJ Iasi.

De aceasta data a solicitat daune morale in valoare de 6.000 de lei pentru suferinta indurata ca urmare a amendarii nedrepte si daune materiale in valoare de 4.000 de lei pentru ca nu si-a putut folosi autoturismul dupa ce politistul i-a confiscat numerele de inmatriculare.

De patru ani, in razboi cu Politia

Povestea lui Ioan Leonte a inceput pe data de 26 iulie 2014, atunci cand a fost oprit in trafic de un echipaj de Politie. Se afla la volanul unui autoturism marca Renault, inmatriculat in Franta, si a fost amendat cu suma de 1.200 de lei pe motiv ca nu avea polita RCA valabila.

De asemenea, politistul a dispus retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare emis de autoritatile din Franta. In procesul prin care a contestat procesul verbal de sanctionare a depus inclusiv dovada ca la momentul opririi avea polita RCA valabila. Acesta este motivul pentru care a castigat procesul. In procesul prin care se cer acum daune morale Politiei iesene, barbatul sustine ca i-a fost creat un prejudiciu moral ca urmare a atitudinii politistului care l-a amendat.

„Am suferit un prejudiciu moral ca urmare a faptului ca am fost sanctionat pe nedrept si am fost obligat sa suport oprobiul public, fiind admolestat in public de catre agentul constatator”, a declarat Ioan Leonte.

„Nici pana la momentul introducerii prezentei actiuni IPJ Iasi nu mi-a restituit placutele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare care au fost retinute in mod abuziv. Astfel, am fost lipsit de folosinta autoturismului mai mult de doi ani de zile. In stabilirea cuantumului daunelor materiale nu trebuie neglijat nici faptul ca autoturismul a suferit o uzura morala, valoarea sa de piata deteriorandu-se in cursul celor doi ani”, a mai explicat conducatorul auto motivul pentru care solicita daunele materiale.