Poliţiştii locali din Timişoara învaţă limba engleză pentru a putea vorbi cu turiştii şi cu migranţii

Publicat: Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:27 // Actualizat: Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:27 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de zece poliţişti locali din Timişoara, din cadrul Serviciilor Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră, participă la cursuri de limba engleză pentru a putea dialoga cu turiştii, dar şi cu migranţii. Cursul durează trei luni şi are câte două şedinţe săptămânale, iar la final, alţi poliţişti vor intra în program.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara, zece agenţi din cadrul Serviciilor Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră au început un modul de curs de perfecţionare în limba engleză, organizat prin intermediul Asociaţiei Poliţiştilor Locali Timişoara.

"Cursurile, susţinute de profesori de limba engleză din cadrul unei societăţi specializate în domeniu, sunt organizate de două ori pe săptămână şi sunt desfăşurate pe parcursul a trei luni. Poliţiştii locali participă la curs în afară orelor de serviciu şi şi-au exprimat dorinţa de a învăţa bazele limbii engleze în condiţiile în care Timişoara va fi Capitală Culturală a Europei în anul 2021, oraşul nostru fiind vizitat de numeroase grupuri de turişti care în majoritate sunt vorbitori ai acestei limbi", se arată în comunicat.

Limba engleză le foloseşte poliţiştilor locali şi pentru dialogarea cu grupurile de migranţii care sunt tot mai dese în oraş.

La finalizarea acestui modul se intenţionează continuarea cursului şi cu alţi poliţişti locali care doresc să se perfecţioneze.

Citeşte şi Şofer BEAT, scandal cu poliţia la secţie VIDEO

 
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6483
RON
21 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H