Poliţiştii sârbi şi germani au arestat 30 de persoane şi au confiscat 300 de kilograme de cocaină

Treizeci de persoane au fost arestate și peste 300 de kilograme de cocaină au fost confiscate într-o operațiune comună a forțelor de poliție din Germania și Serbia împotriva traficanților de droguri, a anunțat marți ministrul de interne sârb, Nebojsa Stefanovic.

13 sept. 2016, 14:16
Poliţiştii sârbi şi germani au arestat 30 de persoane şi au confiscat 300 de kilograme de cocaină

În cursul acestei operațiuni, rezultatul unei anchete care s-a desfășurat pe parcursul a 13 luni, forțele de poliție din cele două țări au confiscat 303 kilograme de cocaină, 96 de kilograme de canabis și 106 kilograme de hașiș — cu o valoare totală de circa 20 de milioane de euro, a spus Stefanovic.

Patru suspecți au fost arestați la Belgrad, în timp ce poliția caută un al cincilea suspect, a afirmat el în cadrul unei conferințe de presă în capitala Serbiei, relatează AFP, citatăp de Agerpres.

Arestările reprezintă un exemplu excelent al colaborării trans-frontaliere în lupta împotriva crimei organizate și a corupției, a mai spus Stefanovic.

Citeşte şi Elicopter al poliţiei mexicane, doborât de traficanţii de droguri

‘Serbia va continua să colaboreze strâns cu Germania în lupta împotriva crimei organizate și corupției’, a mai spus Nebojsa Stefanovic.

Printre suspecți se numără și nouă ofițeri de poliție, a adăugat oficialul sârb.

Serbia, la fel ca Albania și Macedonia, se găsește pe ruta balcanică utilizată de grupările criminale implicate în traficul de ființe umane, de droguri și de arme către țări din Uniunea Europeană.