Poliţistul accidentat de milionarul turc A MURIT: „Dulăul” a stat în comă trei săptămâni VIDEO

Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă, informează România TV.

21 aug. 2015, 05:19
Poliţistul accidentat de milionarul turc A MURIT: „Dulăul” a stat în comă trei săptămâni VIDEO

UPDATE 15.30: Trupul neînsufleţit al poliţistului-erou a fost adus acasă. Sute de apropiaţi l-au întâmpinat, în lacrimi.

Poliţistul Gheorghe Ionescu, zis şi „Dulăul”, se afla în comă de aproape trei săptămâni. Încă din noaptea accidentului, starea poliţistului a fost critică, medicii de la Spitalul Floreasca luând decizia de a-i induce o stare de comă pentru a-l putea ajuta să îşi revină.

„Decesul a fost înregistrat la ora 7,00 dimineața. Până nu o să discutăm cu familia, mai multe nu vă putem spune”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița.

Citeşte şi MESAJ EMOŢIONANT al Poliţiei Române în memoria poliţistului ucis de milionarul turc: „EROUL NOSTRU…”

Polițistul, care se afla în comă de aproape trei săptămâni, a făcut stop cardiorespirator.

„Pacientul IONESCU GHEORGHE, internat in Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti in data de 02.08.2015, a prezentat o stare extrem de grava inca de la internare, necesitand masuri terapeutice avansate de terapie intensiva si interventii chirurgicale.

Cu toate aceste masuri si in ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a mentinut in continuare grava si in dimineata zilei de 21.08.2015 s-a instalat stopul cardiac sub ventilatie mecanica. Au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonara care, din pacate, nu au fost urmate de un raspuns favorabil, decesul pacientului fiind inregistrat la ora 07:00″, se arată şi într-un comunicat al Spitalului Floreasca. 

Gabriel Oprea a anunţat că Ministerul de Interne avea un avion pregătit şi fondurile necesare pentru transportarea poliţistului la o clinică din străinătate, dar starea de sănătate a acestuia nu a permis plecarea.

Citeşte şi Prima DECLARAŢIE a soţiei poliţistului spulberat cu maşina de un afacerist turc

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.

„Dulăul” avea 44 de ani şi o vechime în poliţie de 23 de ani.

Potrivit medicilor, poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Citeşte şi Noi PROBE în dosarul milionarului turc care a lovit un poliţist. Ce au declarat martorii

Urmăriţi mai jos primele imagini ale accidentului