Noi detalii despre starea de sănătate a poliţistului spintecat cu sabia. Medicii avertizează ca ar putea rămâne cu sechele

Poliţistul din Suceava rănit cu o sabie în timpul unor percheziţii la Rădăuţi vorbeşte şi este coerent. Medicii spun însă că, deşi starea poliţistului s-a îmbunătăţit, acesta ar putea rămâne cu sechele.

11 dec. 2017, 12:06
Noi detalii despre starea de sănătate a poliţistului spintecat cu sabia. Medicii avertizează ca ar putea rămâne cu sechele

Starea poliţistului rănit în timpul unei misiuni la Rădăuţi este favorabilă şi s-a modificat. Acesta vorbeşte, este conştient şi respiră singur.

„Pacientul este conştient şi vorbeşte, comunică cu medicii şi asistentele medicale. Nu vorbeşte cu probleme, vorbeşte bine. Este logic şi coerent. Există un deficit motor pe jumătate din corp”, au declarat medicii ieşeni.

„Evoluţia este net favorabilă, pacientul a fost detubat, s-a scos sonda naso-gastrică, urmează să se facă încercări de alimentare pe cale naturală. S-a efectuat şi un computer tomograf în cursul acestei dimineţi. Pacientul colaborează, comunică cu cei din anturaj. În continuare se face o kinetoterapie intensivă şi se urmează acelaşi tratament în secţia de terapie intensivă”, a declarat Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, potrivit Mediafax.

Medicii spun că, deşi se observă o îmbunătăţire a stării lui, acesta ar putea rămâne cu sechele.

„Evolutia neurologică este şi aceasta favorabilă, însă trebuie să ţinem cont de faptul că oricând pot să apară complicaţii locale sau generale. De asemenea, nu ne putem pronunţa în acest moment în privinţa sechelelor cu care va rămâne. Cel puţin şase luni de zile va trebui să efectueze o activitate de recuperare neuromotorie, în mediul specializat. În acest moment există speranţe că prognosticul vital este favorabil, nu putem să ne pronunţăm asupra sechelelor neurologice cu care va rămâne”, a declarat Grămadă.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a scris, duminică, pe Facebook, un mesaj legat de poliţistul rănit cu o sabie la Rădăuţi, în care arată: „E mai bine! Doamne ajută!”.

Poliţistul rănit, Dan Ciprian Sfichi, lucrează de 12 ani în cadrul Poliţiei Române, are 35 de ani, este căsătorit şi are două fetiţe, de trei, respectiv cinci ani. Tatăl acestuia a fost poliţist, iar fratele lui încă lucrează în structurile IGPR.

Marţi dimineaţa, poliţistul a fost lovit cu o sabie de unul dintre suspecţii vizaţi de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziţii. Autorul, Alexandru Huţuleac, a mai fost arestat şi în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acţiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei reţele de traficanţi, iar după patru luni a fost eliberat.

Citeşte şi Noi detalii în cazul poliţistului spintecat cu o sabie de un interlop din Suceava.Ce au descoperit autorităţile în urma interceptărilor