GHEORGHE IONESCU, poliţistul ucis de milionarul turc, înmormântat cu onoruri militare VIDEO

Zi de doliu în Poliţia Română. Gheorghe Ionescu, poliţistul care a murit după ce a fost accidentat de milionarul turc, a fost înmomântat duminică. Aproape o mie de oameni, printre care sute de poliţişti, au venit la Cimitirul Ghencea Militar să îl conducă pe ultimul drum. La funeralii a participat şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Gheorghe Ionescu a fost decorat post mortem de preşedinte şi va fi înmormântat cu onoruri militare.

23 aug. 2015, 08:24
GHEORGHE IONESCU, poliţistul ucis de milionarul turc, înmormântat cu onoruri militare VIDEO

Sute de prieteni şi colegi au venit duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, unde a fost înmormântat Gheorghe Ionescu. 

Sicriul polițistului Gheorghe Ionescu a fost scos, în jurul orei 13,00 pe catafalc și învelit în tricolorul național.

În timpul ceremoniei religioase, poliţiştii de la inspectoratele de poliţie din ţară au ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor Gheorghe Ionescu şi au pornit sirenele de la maşini, pentru câteva minute.

La ceremonia de înmormântare au participat, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şefii altor structuri din MAI, care au adus o coroană de flori, dar şi sute de poliţişti, unii dintre aceştia foşti colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră a Capitalei.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis şi el o coroană de flori pentru a fi depusă la mormântul lui Gheorghe Ionescu.

La ceremonie au venit şi oameni care nu l-au cunoscut pe Gheorghe Ionescu, dar care au dorit să îl conducă pe ultimul drum. 

Ofiţerul de poliţie Gheorghe Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare şi decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea.

Sâmbătă după-amiază, sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului Gheorghe Ionescu a fost dus la capela cimitirului Ghencea.

Peste 150 de poliţişti s-au alăturat familiei, cu maşini şi cu motociclete, pentru a-l conduce pe acest ultim drum pe eroul lor. În cortegiu a fost adusă şi maşina pe care lucra poliţistul căzut la datorie. Acasă la el a ajuns şi şeful poliţiei, Petre Tobă. 

CITEŞTE ŞI Rudele şi prietenii, ŞOCAŢI după moartea poliţistului accidentat. „Să se dea lege: MOARTE pentru moarte”

Poliţistul accidentat mortal de milionarul turc a fost decorat post-mortem de către preşedintele Iohannis.  Gheorghe Ionescu, numit „Dulăul” de către colegii săi, a primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. 

Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă. Acesta a făcut stop cardiorespirator.

Pacientul Ionescu Gheorghe, internat in Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti in data de 02.08.2015, a prezentat o stare extrem de grava inca de la internare, necesitand masuri terapeutice avansate de terapie intensiva si interventii chirurgicale.

Cu toate aceste masuri si in ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a mentinut in continuare grava si in dimineata zilei de 21.08.2015 s-a instalat stopul cardiac sub ventilatie mecanica. Au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonara care, din pacate, nu au fost urmate de un raspuns favorabil, decesul pacientului fiind inregistrat la ora 07:00„, potrivit unui comunicat emis de Spitalului Floreasca din Capitală. 

Gabriel Oprea a anunţat că Ministerul de Interne avea un avion pregătit şi fondurile necesare pentru transportarea poliţistului la o clinică din străinătate, dar starea de sănătate a acestuia nu a permis plecarea.

VEZI ŞI: Soţia poliţistului ucis de milionarul turc, angajată în cadrul Ministerului de Interne

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.

CITEŞTE ŞI: Milionarul turc care a accidentat poliţistul riscă ÎNCHISOARE pe viaţă. El va fi acuzat de OMOR calificat