Polonia obţine banii necesari pentru construcţia gazoductului de 168 de kilometri

O sumă de 145,5 milioane euro de Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) va fi investită pentru construcţia unui gazoduct cu o lungime de 168 kilometri în sudul Poloniei, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

13 aug. 2018, 13:46
Polonia obţine banii necesari pentru construcţia gazoductului de 168 de kilometri

Gazoductul „Pogórska Wola-Tworzen”, care traversează regiunile Malopolskie, Swietokrzyskie şi Slaskie din sudul Poloniei, face parte din coridorul de gaze Nord-Sud destinat conectării terminalului de gaze lichefiate de la Swinoujscie, nordul Poloniei, de terminalul GNL din insula Krk din Croaţia, ceea ce va creşte diversificarea şi securitatea surselor de aprovizionarea cu gaze în regiune, potrivit Agerpres.

„Acest gazoduct care este susţinut de fondurile europene reprezintă o nouă piatră de temelie pentru construcţia unei pieţe europene de energie precum şi la diversificarea surselor în Uniunea Europeană”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Citeşte şi Schimbări legate de accesarea fondurilor europene. Ce s-a decis în ultima şedinţă de guvern

Comisia Europeană subliniază că coridorul de gaze Nord-Sud este compus din 10 proiecte diferite, dintre care şase sunt în prezent cofinanţate de UE. Contribuţia totală a UE la aceste proiecte în perioada bugetară 2014-2020 se ridică la 275 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Gazoductul „Pogórska Wola- Tworzen” ar urma să fie terminat până la finele lui 2020.