POMANA PORCULUI: Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm produsele tradiţionale de porc

Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină. Există însă şi contraindicaţii.

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 17:10
POMANA PORCULUI: Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm produsele tradiţionale de porc

Carnea de porc este unul dintre produsele preferate pe care românii le consumă cel mai mult. Acum, în prag de sărbători, cei mai mulți dintre noi vor consuma acest aliment, mai ales pomana porcului.

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în organismul tău când consumi acest fel de mâncare? Pomana porcului este, de departe, una dintre cele mai cunoscute și mai gustoase preparate culinare românești. Persoanele care suferă de boli cardiovasculare ar trebui să nu consume acest fel de mâncare, cât și cei care au diabet, obezitate ori oricare altă boală cronică.

Specialiștii avertizează că alimentele prăjite sunt foarte dăunătoare și recomandă tuturor persoanelor să evite prepararea cărnii de porc în acest mod, pentru a mânca un preparat cât de cât sănătos.

Citeşte şi REŢETE DE CRACIUN: Piftie cu carne de porc

Pomana porcului reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate culinare şi puţini sunt cei care rezistă unei astfel de tentaţii culinare. Servită cu mămăliguţă şi un pahar de pălincă, pomana porcului nu este recomandată persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, diabet, obezitate sau oricare altă boală cronică.

 

Şi asta nu e tot! Specialiştii avertizează şi, totodată, recomandă ca porcul să fie sacrificat când are 90-100 kg şi nu este plin de grăsime. Dacă provine de la animale tinere, este bogată în substanţe minerale, în special fosfor şi fier.

E recomandat ca înaintea sacrificării, cu o lună-două, porcului să i se dea să mănâce ghindă. Astfel, carnea lui devine bogată în Omega 3 şi acizi graşi nesaturaţi, iar pentru conţinutul de Omega 3, 6 şi 9, carnea acestui porc e recomandată şi cardiacilor.