Pompierii au anunţă: Întregul focar al incendiului de la Notre Dame a fost stins

”Întregul focar” al incendiului de la Notre-Dame este stins, anunţă pompierii din Paris. Ei au prezentat marţi dimineaţa un rezumat al situaţiei. ”Toată noaptea (de luni spre marţi), activitatea a constat în supravegherea focarelor reziduale. 1.000 de metri pătraţi de acoperiş au fost făcuţi scrum. Până în această (marţi) dimineaţa, activitatea a constat în apărarea celor două clopotniţie, de nord şi sud, pentru a ne asigura că turnurile nu se surpă”, a declarat locotenent-colonelul Gabriel Plus.

16 apr. 2019, 08:53
Pompierii au anunţă: Întregul focar al incendiului de la Notre Dame a fost stins

Marţi dimineaţa, ”angajamentul pompierlor constă în a supraveghea structurile şi a stinge focarele reziduale”, a continuat el. ”Însă întregul foc a fost stins. De-acum urmează faze expertizei. Întregul edificiu va fi analizat”, a anunţat el.

Aproximativ 100 de pompieri erau angajaţi în ”acestă fază de supraveghere, verificare, în sprijinul experţilor”.

Citeşte şi Moscheea Al-Aqsa, din Ierusalim, cuprinsă de flăcări în timp ce la Paris ardea Notre Dame. Imagini cu incendiul de pe Muntele Templului

”Am salvat clopotniţele, ele sunt în siguranţă în acest stadiu, tribunele sunt, de asemenea, consolidate”, a adăugat Gabriel Plus. Pe de altă parte, centrul naosului a ”suferit enorm”.

Citeşte şi Mesaj de solidaritate cu poporul francez de la Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale, după incendiul de la Notre-Dame.

Citeşte şi Mesaj de solidaritate cu poporul francez de la Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale, după incendiul de la Notre-Dame

Alt pompier a precizat că un plan de salvare a bunurilor culturale a fost pus în aplicare, cu scopul de a pune la adăpost colecţiile cât mai rapid posibil.

”Un număr bun de colecţii inestimabile a fost scos (…). Rămân (în interior) colecţii, de talie mare, dintre care unele au fost avariate de foc, dar care vor putea firestaurate”, a adăugat pompierul, precizând că este în continuare prea periculos să se intre şi să se scoată operele rămase înăuntru.