Pompierii îl apără pe şeful de la ISU Bucureşti: „În noaptea blestemată de la Colectiv, Şchiopu salva vieţi” FOTO

Orlando Şchiopu, suspendat miercuri din funcţia de prim adjunct al ISU Bucureşti, alături de şeful instituţiei şi de adjunct, este apărat de colegi, care spun despre el că a salvat vieţi în incendiul de la Colectiv, ceea ce face de 23 de ani, pe teren.

27 nov. 2015, 18:24

Revista Pompierilor a publicat vineri un articol în care colegii îi iau apărarea prim adjunctului ISU Bucureşti suspendat din funcţie miercuri.

Şchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. Cei care au avut ocazia să lucreze cu pompierii, ştiu că există printre ei oameni a căror mare dragoste este ”STINGEREA”. Ei, pompierul Şchiopu este unul dintre aceşti„, potrivit agendapompierului.ro.

Pompierii bucureşteni spun despre fostul lor şef că, „deşi comandant, ipostazele de ferchezuit în spatele unui birou nu îl caracterizează”.

În ochii colegilor de breaslă, Orlando Şchiopu este un erou, care de 23 de ani a salvat sute de vieţi prin activitatea sa. Mai mult, în noaptea tragediei, pe 30 octombrie, el se afla în prima linie la clubul Colectiv, se arată în articolul citat.

În noaptea blestemată de la Colectiv, pompierul Şchiopu salva vieţi. Pe faţa lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranţă. Se vede efortul supraomenesc şi disperarea, dacă vreţi, cu care încerca să salveze vieţi„, povestesc pompierii.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov – inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Schiopu şi adjunctul Giani Aldoiu – au fost suspendaţi din funcţii la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora instituţia a primit o adresă de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârşitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urma să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanţi şi i se cerea un punct de vedere.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite, 147 fiind internate în spital. Dintre acestea, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt şefii de la ISU Bucureşti, Guţă, Şchiopu şi Giani, şi ce AVERI au