Pompierul care a resuscitat un câine prins într-un incendiu l-a vizitat pe patruped la veterinar VIDEO

Pompierul argeşean care a resuscitat un câine prins într-un incendiu a vizitat patrupedul la cabinetul veterinar. "Salut, prietene! Te rog să scapi, să o faci pentru mine. Te rog să trăieşti", i-a spus pompierul căteţului. Medicul veterinar spune că animalul nu ar fi trăit dacă pompierul nu ar fi intervenit.

10 dec. 2016, 15:34
Pompierul care a resuscitat un câine prins într-un incendiu l-a vizitat pe patruped la veterinar VIDEO

Un bărbat a fost grav rănit, vineri, într-un incendiu care i-a cuprins apartamentul. Din locuinţă a fost salvat şi un căţel, care a fost resuscitat de un pompier şi apoi transportat la o clinică veterinară, potrivit Mediafax.

Proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost găsit inconştient, intoxicat cu fum şi cu arsuri pe corp. El a primit îngrijiri la faţa locului, apoi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Pompierii au reuşit să scoată din apartament şi căţelul, care nu mai dădea semne de viaţă. Un pompier a resuscitat animalul, fiind ajutat şi de cei de la SMURD.

Căţelul se află sub atenta supraveghere a medicilor, care susţin că patrupedul trăieşte doar datorită pompierului care l-a resuscitat.

„Câinele e într-o stare critică. I-a fost afectat şi creierul. Are o paralizie pe partea dreaptă, probabil din cauza faptului că a stat în stop-cardiorespirator mult timp până să fie fie readus la viaţă.(…) Este conştient, dar nu îşi poate folosi toată partea dreaptă. Dacă nu era pompierul clar nu avea absolut nicio şansă. A avut mare noroc. Până acum, din păcate, nu am întâlnit pe cineva care să facă şi respiraţie artificială unui căţel”, a declarat medicul veterinar Liliana Stănilă.

Mugurel Costache, pompierul argeşean care a resuscitat căţelul, este considerat erou, stârnind admiraţia nu doar a românilor din ţară, cât şi a celor plecaţi peste hotare sau a străinilor.

 

„Am primit mesaje de peste tot. Din Dubai, Barcelona, Germania, Franţa, Italia, Anglia… toată lumea. „Tu eşti eroul nostru. Prin tine ţara are nevoie de o schimbare. Tu eşti schimbarea! ” (…) Am înţeles că cineva de la o publicaţie englezească m-a etichetat şi a scris: „să nu ne mai batem joc de români, că românii nu sunt aşa cum se spune”. (…) De aseară până acum am 2000 de cereri de prietenie pe Facebook. Confirm, confirm, confirm…o să dau confirmare la toată lumea. S-a blocat! Am primit mii de mesaje, telefoane….încerc să răspund la toată lumea”, a povestit Mugurel.

Acesta a mai povestit că familia l-a aşteptat cu nerăbdare să-l felicite pentru gestul său.

„Sunt mândră că e fiul meu. (…) Le mulţumesc tuturor celor care îl sună şi îl felicită, românilor şi străinilor. Ştiam că are un caracter puternic, că e un copil educat, că are o inimă mare. Toate calităţile lui s-au împletit într-una singură, aceea de a salva o viaţă. Indiferent că e om sau animal, el şi-a făcut doar datoria”, a declarat Maria Costache, mama pompierului.

Mugurel Costache este plutonier major şi lucrează la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti.