Ponta: Pensiile vor creşte anul viitor cu 3,75%. Deocamdată, nimic despre salariile mici

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri, în şedinţa de Guvern, că pensiile vor creşte anul viitor cu 3,75%, informează Agerpres.

16 oct. 2013, 12:36
Ponta: Pensiile vor creşte anul viitor cu 3,75%. Deocamdată, nimic despre salariile mici

‘Avem cea mai mică inflaţie, în scădere, însă pensiile o să crească totuşi cu 3,75%’, a spus Ponta, după care i-a întrebat pe miniştrii de resort dacă sunt aşa de ‘darnici’.

‘Nu, domnule prim-ministru, se ia inflaţia pe anul trecut, din cauza aceasta’, i-a explicat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Despre majorarea salariilor mici, care era şi ea în program, nu s-a pomenit însă nimic. Pe 10 octombrie, Ponta afirma că majorarea fondului de salarii din sistemul public este posibilă cu până la 4% în 2014, dar că nu s-a decis încă modul în care vor fi distribuiţi banii suplimentari.

‘Avem o posibilitate de creştere de circa 3-4 % a fondului de salarii. Or, asta trebuie să decidem până la sfârşitul lunii, dacă mai mărim salariile cele mai mici din administraţia publică sau dacă încercăm să acoperim impactul negativ al reducerii CAS-ului’, a declarat Ponta.

El spunea că subiectul este încă în dezbatere, însă o decizie va fi luată până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a nu se întârzia calendarul adoptării bugetului de stat pentru anul 2014.

 

VEZI SI:

Se anunţă CONCEDIERI LA STAT. Victor Ponta a cerut reorganizarea aparatului central VIDEO