Ponta: Am încercat să-l convingem pe Băsescu să elibereze Vila Lac 3. Nu voiam să aduc mascaţii acolo

Premierul Victor Ponta anunţat, marţi, că după ce Traian Băsescu a eliberat Vila Lac 3, reşedinţa oficială a şefului statului va fi reparată, urmând a-i fi repartizată lui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 19:34
Ponta: Am încercat să-l convingem pe Băsescu să elibereze Vila Lac 3. Nu voiam să aduc mascaţii acolo

Victor Ponta a declarat, la B1TV, că fostul șef al statului Traian Băsescu nu a vrut, inițial, să elibereze Vila Lac 3, cea în care urmează să locuiască Iohannis.

„Până la urmă, după ce 100 de zile am încercat pe o cale civilizată, fără executori judecătorești și mascați, să îl convingem pe fostul președinte să elibereze locuința care îi revine acum lui Iohannis (..) rămâne să se facă reparațiile și apoi domnul Iohannis se va muta. RA-APPS m-a informat după ce s-a mutat la Scroviștea. Băsescu le-a spus că nu pleacă din vilă, nu voiam să aduc mascații acolo, era și așa destul de penibil”, a spus premierul.

Traian Băsescu a anunţat, pe Facebook, că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa repartizată de Regie, în strada Gogol, va fi renovată.

Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Directorul RAAPPS a explicat că la Scroviştea, fostului preşedinte i-a fost atribuit un apartament la parterul uneia dintre vile. Şeful RA-APPS a mai precizat că Traian Băsescu plăteşte utilităţile, adică apă, gaz, curent, şi o femeie de serviciu.

Întrebat dacă ştia de mutarea lui Băsescu la Scroviştea, Klaus Iohannis a răspuns că nu i-a solicitat lui Traian Băsescu să părăsească Vila Lac 3. Mai mult, Klaus Iohannis a constatat ironic faptul că la 100 de zile de la preluarea funcţiei de preşedinte al României statul român nu i-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială.

„Nu am fost nici intrebat nici nu mi-am spus pararea, nu ma intereseaza, e problema altora cum se repartizeaza aceste imobile. Au trecut 100 de zile din mandatul meu şi statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială. Ce se va intampla in continuare vom urmari cu mare atentie”, a spus Klaus Iohannis.