Ponta: Americanii vor stabilitate şi protecţie. Companiile-gigant au promis că-şi vor mări investiţiile la noi

Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că americanii au fost interesaţi de trei lucruri în România, pe plan economic: menţinerea impozitelor, legea redevenţelor şi protecţia investiţiilor pe care le fac în ţara noastră.

22 oct. 2013, 17:05
Ponta: Americanii vor stabilitate şi protecţie. Companiile-gigant au promis că-şi vor mări investiţiile la noi

„Am avut o oră întreagă în care am discutat cu vicepreşedintele Joe Biden, al doilea om în SUA, un om care ştie foarte multe despre România. Vicepreşedintele mi-a transmis că România rămâne pentru SUA un aliat important în regiune, din punct de vedere politic, militar, dar şi economic. Mesajul a fost foarte clar: «Fiti puternici voi insiva, fiti puternici economic. Democratia are succes numai daca economia are succes»”, a declarat premierul Victor Ponta după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, la Casa Albă.

Premierul a declarat că americanii au fost interesaţi de trei lucruri în România, pe plan economic: menţinerea impozitelor, legea redevenţelor şi protecţia investiţiilor pe care le fac în ţara noastră.

„Pe ei îi interesează menţinerea impozitelor, legea redevenţelor şi protecţia investiţiilor pe care le fac ei aici. Pentru acest lucru, este nevoie de predictibilitate şi stabilitate. Oamenii de afaceri au nevoie de un sector economic stabil şi predictibil, pentru a veni să facă afaceri aici. Am vorbit şi cu giganţii americani, marile companii, ca General Electric, Chevron, etc., care au spus că îşi vor menţine investiţiile în România şi chiar le vor majora”, a spus premierul.