Ponta: Arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi. Adomniţei nu trebuie arestat neapărat

Arestarea preventivă este necesară pentru infractorii periculoşi, iar preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, nu trebuie să fie neapărat în arest preventiv, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
07 mai 2015, 14:05
Ponta: Arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi. Adomniţei nu trebuie arestat neapărat

„Cred că fiecare om trebuie să plătească pentru greşelile sale, dar arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă şi cred că nici măcar Adomniţei, care acum e în dubă şi se bucura de răul lui Nichita, nu trebuie neapărat să fie în arest preventiv. Cred că toţi cei care nu sunt violenţi au dreptul să fie judecaţi de judecător şi dacă au greşit să plătească pentru ceea ce fac”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, au fost saltati de procurorii DNA si dusi la audieri la sediul directiei din Iasi într-un dosar de corupţie. Alte două angajate al CJ Iaşi, Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene, şi Carmen Irimescu, şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, au fost audiate joi şi apoi reţinute.

În 15 aprilie, procurorii DNA au făcut 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.