Ponta: Avem cheltuieli în plus la buget de la hotărârile judecătoreşti pierdute de Boc

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la Bruxelles, că cheltuielile bugetare din acest an sunt mai mari din două motive. În primul rând, sunt bani care trebuie daţi diferitelor categorii sociale care au dat în judecată guvernul Emil Boc pentru tăieri salariale.

24 oct. 2013, 16:15
Ponta: Avem cheltuieli în plus la buget de la hotărârile judecătoreşti pierdute de Boc

Guvernul a pierdut multe din aceste procese şi acum trebuie să plătească. Totuşi, nu toate aceste plăţi sunt justificate, unele sunt de-a dreptul scandaloase, a mai spus Victor Ponta, referindu-se la cele de la Curtea de Conturi.

„Cheltuieli în plus vin de la hotărârile judecătoresti pierdute de guvernul Emil Boc, privind scăderea salariilor la profesori, judecători. Aceştia au câştigat în instanţă, au dat în judecată Guvernul şi au câştigat. Totuşi, nu toate aceste scăderi au fost justificate, unele sunt scandaloase, cum sunt cele de la Curtea de Conturi, cărora trebuie să le plătim 12 milioane de euro. O altă cauză pentru creşterea cheltuielilor o reprezintă cofinanţarea pentru proiectele cu fonduri europene. Aceasta a fost asigurată anul trecut de la buget şi este asigurată tot de la buget şi în acest an”, a spus premierul Victor Ponta.

 

VEZI SI:

Ponta: Nu vom majora cota unică în 2014. Reducerea CAS-urilor va fi realizată dacă vom avea bani la buget