Ponta, avertisment pentru Dăncilă: Guvernul luptă împotriva băncilor, dar anul viitor trebuie să împrumute 6 miliarde de euro

Președintele Pro România, Victor Ponta, a spus, la dezbaterea de azi din Parlament, că votează moțiunea de cenzură pentru că nu este de acord cu măsurile economice anunțate de Guvern. El a adăugat că apreciază „curajul de luptă împotriva băncilor”, în condițiile în care Executivul va trebui să împrumute 6 miliarde de euro anul viitor, pentru finanţarea deficitului bugetar.

20 dec. 2018, 15:56
Ponta, avertisment pentru Dăncilă: Guvernul luptă împotriva băncilor, dar anul viitor trebuie să împrumute 6 miliarde de euro

„Am luat act de declaraţiile ministrul de Finanţe legate de deciziile pe care acest Guvern trebuie sau doreşte să le ia, poate chiar astăzi, şi din acest motiv cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un singur lucru: că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice”, a spus Victor Ponta.

El a adăugat că măsurile de acum sunt total împotriva celor adoptate în 2015, în Codul fiscal.

Ponta a amintit că nici în proramul de guvernare nu s-a vorbit de taxele pe care urma să le introducă Guvernul şi a spus că doar în Grecia guvernul Tsipras şi-a făcut campanie împotriva băncilor şi multinaţionalelor, iar când a ajuns la guvernare a guvernat „normal şi bine”, potrivit News.ro.

El a menţionat că de la 1 ianuarie vor fi îngheţate pensiile, însă salariile deputaţilor vor creşte.

„Cred că să îngheţi pensiile şi să creşti salariile aleşilor, demnitarilor, este ceva ce eu, ca social-democrat, nu pot să susţin. În rest, apreciez curajul de luptă împotriva băncilor pentru un guvern care anul viitor trebuie să se împrumute 6 milioarde de euro pentru finanţarea deficitului bugetar”, a mai spus Ponta.